Q1. What is an Ad Unit?

Ans: A container that is used to hold/serve/display a static/interactive ad. You can register as many ads in the ad unit as you want. To get started, you will need to add at least ONE managed site OR a partner.

Q2. How do I change the name/title of an Ad Unit?

Ans: GO to publisher > select ad unit under manager brand display (left side bar) > under "about ad unit" > click "edit" > change name.

Q3. Can I change the size of an Ad Unit after creating it?

Ans: No, you can not change the Ad unit size. You will have to create a new one if you want to have a different size.

Q4. Can I use the same Ad Unit in more than one managed sites?

Ans: No, you will have to create an Ad Unit for each managed site. This way, you will be able to track each ad unit separately in your report.

Q5. Is XPO ad tag SSL-compliant?

Ans: Yes, XPO ad tag support SSL (https) and uses asynchronous mode.

Q6. Can I use XPO ad tag to serve on DCM/DFA/DBM?

Ans: Yes, Knorex ad tag can be served on DCM/DFA/DBM. More info for each can be found at XPO Supported Publishers and Ad Exchanges.

Q7. Is XPO a certified third-party vendor of GDN/ADX?

Ans: Yes, Knorex is a certified Google global ad-serving vendor (https://support.google.com/3pascertification/table/3191570?hl=en)

Q8. Is XPO expandable ad tag certified for use in GDN/ADX?

Ans: Yes, Knorex is a certified Google vendor for Expandable creative (https://support.google.com/adxseller/answer/1074250?hl=en&ref_topic=6032302&vid=1-635808941398184317-2930939970).

Q9. Can I place XPO ad tag into other DSP?

Ans: Yes, XPO Arena is our ad serving product and it is an ad server which allows you to serve and track ads. Using XPO ad tag on other DSPs of your choice, you get to tap on XPO Designer to create all kinds of dynamic ads (e.g. forms, feeds etc) and ad templates. You will also be able to track and retrieve additional metrics such as engagement/interaction. Also, you will be able to tap on XPO Dynamic Creative Optimization (DCO) capabilities to execute personalization of ads. On reporting front, you will have the capability to enjoy attribution reporting and cross-device reporting.

Q10. Can I use/place other creative management platform (CMP) vendors' ad tag (e.g. Sizmek / MediaMind, Eyeblaster) into XPO?

Ans: Yes, XPO supports other providers' ad tag. Nonetheless, do note that all of the benefits/capabilities mentioned in Q9 above shall be dependent on the CMP vendor's support and capability as the ad tag will be served by the vendor instead of XPO in this case.

Q11. Can I export out the html code generated using XPO Designer and upload / insert the code to other creative management platform (CMP) vendor platform?

Ans: No, XPO Designer does not provide such exporting function. Ads created using XPO Designer are generally dynamic, rich media ads which require dynamic tracking and often contain complex code and trackers, and may not be fully supported by other vendors. Nonetheless, XPO does support embedding of third-party tracking into the XPO generated ads if these third parties provide ad tracking technologies such as 1-pixel, image tag, beacon tracking. See also Q9 where you can directly place XPO ad tag into other vendors. 

Q12. Can XPO ad tag support click macro and view through macro?

Ans: Yes, XPO ad tag supports click macro and view-through macro. Check out below script<script type="text/javascript" src="https://ae-test.knorex.asia/adedge/cms/amari_mobile.js?viewthru=%%VIEW_THRU_URL_ESC_ESC%%&click=%%CLICK_URL_ESC_ESC%%"></script>

Q13. Can I use a custom macro?

Ans. Yes, XPO supports custom macro.

Q14. Why does my newly added dynamic ad not appear/fit properly after embedding into my website?

Ans: This happens when the container size is not set correctly. You should ensure that the container size (both WIDTH AND HEIGHT) matches the ad size.

Q15. What to do if my added click-macro is not recording any clicks in the third-party reporting system?

Ans: The most common issues are as follows:

QUOTES ARE MISSING from the ad tag.


CLICK-THROUGH URL IS NOT ESCAPED PROPERLY.
You should escape the URL twice as shown below:

Screen_Shot_2019-05-09_at_1.01.33_PM.png

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful